A fost descoperită biserica unde s-a căsătorit Pocahontas

39

Arheologii cred că au descoperit vestigiile unei biserici protestante din anul 1608. Ar putea să fie vorba de biserica de la James Fort, unde legendara Pocahontas s-a căsătorit cu colonistul John Rolfe.

Vestigiile au fost descoperite în Jamestown, Virginia, iar arheologul Bill Kelso a declarat că el şi echipa lui sunt siguri în proporţie de 99% că au descoperit prima biserică protestantă importantă din istoria SUA, notează cbn.com.

Arheologii au scos la lumină şi câteva morminte, descoperite în ceea ce Kelso consideră că este altarul bisericii – o zonă din preajma altarului unde erau înmormântaţi anglicanii de rang înalt.

Săpăturile arheologice se desfăşoară în zona centrală a vechiului fort, care corespunde cu cea mai veche schiţă cunoscută a oraşului Jamestown. Este vorba despre o hartă prezentată regelui Spaniei, în 1608. Un „X" sau, poate, o cruce, este plasată în zona centrală, indicând aşezarea bisericii – cred cercetătorii.

Istoricii şi arheologii susţin că poziţia centrală pe care a avut-o biserica în cadrul aşezării indică rolul important al religiei creştine în viaţa coloniştilor. Guvernatorul Thomas West i-a încurajat pe colonişti, chiar în această biserică, să nu abandoneze fortul (în 1610).