Britanicii îl „vând” pe Iisus prin păpuşa Godbaby

186

Începând cu săptămâna viitoare, în Marea Britanie se demarează o campanie publicitară prin care vor să amintească oamenilor că „nu există Crăciun fără Christos". Campania a stârnit o revoltă printre credincioşi.

Biserica Anglicană susţine campania publicitară pusă la punct de ChurchAds.net, în ideea că trebuie ca naşterea lui Iisus să pară mai „modernă". Astfel, în curând, în Marea Britanie vor fi puse postere care îl înfăţişează pe Iisus sub forma unui bebeluş de jucărie, „Godbaby",împreună cu sloganul „Plânge, face pipi şi salvează lumea".

Alte postere înfăţişează imaginea unui copil în uter, văzut la ecograf, doar că fătul are o aureolă deasupra capului. Mesajul acestui afiş este: „(Iisus) e pe drum". Posterele vor fi afişate pe autobuze, pe panouri publicitare şi în ziare, relatează DailyMail.

Mulţi credincioşi au fost de-a dreptul şocaţi de această iniţiativă, pe care o consideră de prost gust, o blasfemie. Liderii bisericii au recunoscut că această campanie va fi una controversată şi nu va fi pe placul tuturor, dar speră ca tânăra generaţie să fie mai atrasă de sărbătoarea Crăciunului.