Calea către Christos, în topul celor mai vândute cărţi din toate timpurile

172

O listă a celor mai vândute 101 titluri de cărţi de ficţiune şi non-ficţiune surprinde din mai multe cauze. Pe de o parte, în primele zece locuri şi-au găsit locul mai multe romane celebre clasice şi mai puţin din cărţile populare ale ultimilor ani. Pe de altă parte, Biblia lipseşte cu desăvârşire, potrivit clasificării făcute de site-ul ranker.com.

Motivul pentru care Biblia a fost exclusă din acest top este că ea face parte dintre cărţile care sunt distribuite şi gratuit, ceea ce ar împiedica-o să fie considerată best seller. Însă prima carte religioasă din top ocupă locul 12 între toate cărţile vândute vreodată şi se numeşte „Calea către Christos" (în original Steps to Christ). Cartea de doar 120 de pagini descrie iubirea lui Dumnezeu pentru cel păcătos în adevărata lumină a cerului. Cartea a fost vândută în 60 de milioane de exemplare.

Prima carte din top este „Povestea despre două oraşe" (Charles Dickens), vândută în 200 de milioane de exemplare, care urmăreşte viaţa câtorva protagonişti care trec prin evenimentele desfăşurate înainte şi după Revoluţia Franceză. Romanul sugerează că omenirea poate iesi din cercul vicios al crimelor şi al răzbunării, numai dacă va încerca să ierte greşelile celorlalţi.

Pe locurile al doilea şi al treilea s-au clasat „Stăpânul inelelor" (150 de milioane de copii) şi „Hobbitul" (100 de milioane de copii vândute), ambele scrise de J.R.R.Tolkien.

Sursa: Ranker.com