Compozitorii „Frozen”: Disney nu Îl tolerează pe Dumnezeu

1360

Robert Lopez și Kristen Anderson-Lopez, soţ-soţie, care a compus melodia „Let it go" din desenul animat „Frozen", au declarat într-un interviu recent că Disney Îl tolerează tot mai puţin pe Dumnezeu.

„E amuzant. Unele dintre puţinele subiecte unde ţi se impun limite la Disney sunt cele cu un caracter religios, vizavi de cuvântul «Dumnezeu»”, a declarat Anderson-Lopez pentru NPR.

Adică cei care lucrează la Disney nu au voie să pronunţe cuvântul „Dumnezeu”? „Nu, la Disney poţi, dar nu poţi în filmele lor”, lămuresc cei doi problema.

Această politică nu este nouă. Hendel Butoy, care este animator la Walt Disney din 1979, a declarat într-un interviu acordat lui Adrian Bocăneanu, publicat în ediţia martie 2013 a revistei Semnele timpului, că filmele de la Disney nu abordează niciodată aspectul spiritual al lucrurilor.

„Frustrarea pe care un creștin o trăiește într-un loc ca acela este că nu poate să își exprime mereu credinţa. Nu poţi să spui ceea ce crezi. S-ar putea să ţi se permită să o spui într-o oarecare măsură, însă voalat. E ceva ce nu poate fi spus deschis… Dacă le plăcea de tine ca artist și voiau să te ţină acolo, te respectau, însă nu voiau ca religia, credinţa ta să transpară prea mult în producţia ta”, spune Butoy.

El a fost unul dintre cei care s-au bucurat de un tratament aproape ireproșabil la Disney și de respect faţă de credinţa sa. Dar când vine vorba despre producerea filmelor, „nu au vrut să facă niciodată ceva care în mod deschis era creștin”.

Pentru cei de acasă, care privesc doar produsul finit și nu cunosc nimic despre agenda care a stat la baza producţiei sale, Hendel Butoy are următorul sfat: „Atunci când vizionăm filme, privind, suntem schimbaţi. Filmele nu sunt rele în sine, însă trebuie să fim foarte atenţi și să înţelegem cu înţelepciune cu ce ne hrănim mintea.”

Foto: captură YouTube

Eliza Vlădescu
După absolvirea Facultății de Comunicare și PR din cadrul SNSPA, Eliza Vlădescu a dat televiziunea pentru presa scrisă și de mai bine de 8 ani nu s-a uitat înapoi. Eliza face parte din echipa permanentă de redactori a revistei Semnele timpului.