Fetiţă Amish, încredinţată unui „tutore medical” pentru a putea beneficia de chimioterapie

541

O curte de apel din Ohio a decis să impună tratamentul chimioterapic în cazul unei fetiţe bolnave de cancer ai cărei părinţi, membri ai comunităţii Amish, s-au opus continuării medicaţiei, scrie Huffington Post.

Spitalul de pediatrie Akron a cerut judecătorilor să numească un tutore temporar pentru fetiţă după ce, în luna iunie părinţii acesteia i-au încetat tratamentul chimioterapic, la a doua ședinţă. Medicii recomandaseră cinci sesiuni de terapie, însă fetiţa nu a parcurs decât una singură. Oncologii au transmis familiei că fetiţa are 85% șanse de supravieţuire dacă urmează tratamentul, însă ar muri în cel mult un an fără chimioterapie.

Părinţii au motivat în schimb că nu doresc să își supună fiica la tratamentul chimioterapic și, spunea avocatul lor, „sunt convinși că voia lui Dumnezeu va triumfa".

Decizia curţii de apel a venit la o lună după ce, pe 3 septembrie, un judecător a refuzat de două ori să încredinţeze fetiţa unui tutore medical, declarând că „dreptul de a lua decizii medicale pentru copilul lui este un aspect important al calităţii de părinte și face obiectul protecţiei garantate în sensuri largi de Constituţie".