Liderii religioşi condamnă uciderea ministrului creștin

24

Vaticanul şi o serie de lideri religioşi au condamnat asasinarea lui Shahbaz Batti, singurul ministru creştin din guvernul Pakistanului.

Uciderea lui Batti este „un nou act de violenţă, extrem de grav… care demonstrează că insistenţele Papei cu privire la violenţele îndreptate împotriva creştinilor şi cu privire la libertatea religioasă au fost justificate", a declarat Federico Lombardi, purtător de cuvânt al Vaticanului, notează nytimes.com.

„Comunitatea creştină nu este doar întristată şi rănită de acest gest atroce, ci consideră că nu are siguranţă deplină în circumstanţele actuale din Pakistan", a declarat episcopul Samuel Azariah, liderul Bisericii Ecumenice din Pakistan. El a apreciat că autorităţile guvernamentale nu mai deţin controlul asupra diverselor grupuri extremiste care se simt libere să ucidă pe oricine în numele islamului, notează ekklesia.co.uk.

Asasinarea ministrului pakistanez a fost condamnată de lideri religioşi din întreaga lume, între care Arhiepiscopul de Canterburry – Rowan Williams şi directorul internaţional al Alianţei Evanghelice Internaţionale – Geoff Tunnicliffe.

Talibanii şi-au asumat asasinarea ministrului pakistanez Shahbaz Batti şi au justificat gestul prin faptul că ministrul dorea desfiinţarea legii blasfemiei care permite condamnarea la moarte a celor care insultă islamul.

„A fost un blasfemator, la fel ca Salman Taseer", a declarat Sajjad Mohmand, purtător de cuvânt al talibanilor. Acesta a vorbit prin telefon, dintr-un loc neidentificat.

Guvernatorul provinciei Punjab, Salman Taseer, a fost asasinat în data de 4 ianuarie, motivul uciderii sale fiind opoziţia sa faţă de legea blasfemiei.