Mişcare controversată: umaniştii americani vor să rescrie Biblia Jefferson

548

Asociaţia Umanistă Americană a anunţat că doreşte să rescrie „Biblia Jefferson", aceasta fiind cea mai îndrăzneaţă mişcare de până acum. Decizia a fost condamnată de asociaţia pastorală din Pennsylvania, care consideră că modificarea textului biblic este condamnabilă şi periculoasă.

Biblia Jefferson este o Biblie realizată de Thomas Jefferson, al treilea preşedinte al SUA, care a decupat pasaje despre viaţa şi învăţăturile lui Iisus din diverse traduceri ale Bibliei şi le-a lipit într-un volum.

Asociaţia umanistă îşi propune modificarea textelor cuprinse în „Biblia Jefferson: Viaţa şi morala lui Iisus din Nazaret" şi adăugarea altor texte, pe subiecte similare, din religiile lumii. Biblia modificată urmează să fie apoi oferită în dar preşedintelui american Barack Obama şi membrilor Congresului american.

În replică, asociaţia pastorală din Pennsylvania a emis o declaraţie de presă în care afirmă că mişcarea nu este decât un mijloc prin care minoritatea ateistă din America doreşte să rescrie istoria americană, să nege existenţa lui Dumnezeu şi să construiască o societate bazată pe valori umaniste.

„Atunci când Biblia este folosită în original, ea conţine tot ceea ce ne trebuie pentru a fi călăuziţi cu succes în toate aspectele vieţii. Această încercare de a înlocui Cuvântul lui Dumnezeu cu alte cuvinte, ale oamenilor trebuie respinsă", se mai arată în comunicatul publicat de Charisma News.