Marocul expulzează creştinii pe care îi acuză de prozelitism

66

Din luna martie, până astăzi, guvernul marocan a expulzat aproximativ 100 de creştini, pe motiv că făceau prozelitism, scrie Christian News Today. Creştinii din Maroc spun că extremiştii musulmani duc o adevărată campanie de denigrare împotriva lor, cea mai recentă fiind publicarea unei pagii Facebook anti-creştină.

Din luna martie până astăzi, guvernul marocan a expulzat aproximativ 100 de creştini, pe motiv că făceau prozelitism, scrie Christian News Today.

    Creştinii din Maroc spun că extremiştii musulmani duc o adevărată campanie de denigrare împotriva lor, cea mai recentă fiind publicarea unei pagii Facebook anti-creştină. Pagina conţine fotografii ale unor creştini din Maroc, alături de informaţii detaliate despre aceştia – adresele lor, funcţiile pe care le deţin în biserică. Cei care întreţin pagina folosesc o terminologie jignitoare la adresa creştinilor numindu-i „evanghelişti hienă”, „lupi în haine de oi”, expresii care se regăsesc, scrie CNT, şi în legislaţia marocană, care interzice orice activitate care ar putea „zdruncina credinţa musulmană”.

    Organizaţia Tom Lantos Human Rights Commission a participat astăzi o audienţă în cadrul Congresului american, pe care a solicitat-o cu scopul de a expune problemele privind tolerenţa religioasă în Maroc.