Papa Francisc se întâlnește azi cu regele Iordaniei

598

Papa Francisc se întâlnește joi, pentru prima oară, cu regele Abdullah al Iordaniei. Cei doi vor discuta, cel mai probabil, despre criza din Siria, care afectează Iordania învecinată prin valul de refugiaţi care sosesc zilnic. Unele ştiri indică o întâlnire între capii militari din ţările occidentale şi musulmane, urmându-se a se evalua o intervenţie militară în regiune.

Papa Francisc a adresat în mod repetat apeluri pentru încetarea conflictului, cel mai recent duminica aceasta, când s-a declarat impresionat de „imaginile teribile din aceste zile", solicitând încă o dată încetarea luptelor.

„Fac apel la comunitatea internaţională ca să se arate mai sensibilă faţă de această situaţie tragică şi să pună toată angajarea sa pentru a ajuta iubita naţiune siriană să găsească o soluţie la un război care seamănă distrugere şi moarte", a spus Papa Francisc la discursul dinaintea rugăciunii „Îngerul Domnului", informează Catholica.ro. Ultima întâlnire dintre regele Abdullah şi Sfântul Părinte a avut loc în 2009, când Papa Benedict al XVI-lea a vizitat Ammanul cu ocazia călătoriei în Ţara Sfântă.