„Persecutaţi: Cronicile Asaltului Global împotriva Creștinilor”

28

Persecutaţi: Cronicile Asaltului Global împotriva Creștinilor este o carte recent lansată, ce arată că cel mai persecutat grup religios din întreaga lume la ora actuală este creștinismul.

Cei trei autori, și totodată renumiţi activiști religioși – Paul Marshall, Lela Gilbert și Nina Shea – oferă cititorilor o analiză profundă și pertinentă a cauzelor, tiparelor și tendinţelor în materie de persecuţie a creștinilor, potrivit Charisma News.

 Autorii afirmă că „trinitatea sinistră" a motivelor ce stau la baza persecuţiei creștinilor la nivel global constă în: „setea după control politic absolut, dorinţa de a menţine privilegiile atașate hinduismului și budismului, și tânjirea Islamului radical după dominaţie religioasă".

Secularismul agresiv întâlnit în numeroase state occidentale nu este identificat drept un motor global al acestui fenomen, întrucât autorii se concentrează doar asupra acelor zone în care cei persecutaţi nu se pot opune, „nu au abilitatea de a dezbate liber și de a cere reformă sau corectarea greșelilor comise faţă de ei, prin mijloace democratice".

Cartea conţine numeroase afirmaţii uimitoare cu privire la anumite tendinţe. „În secolul XXI, mai multe persoane din China participă la serviciile religioase decât în toată Europa Occidentală în ansamblu", afirmă autorii. Ei precizează, de asemenea, că „vorbitorii din moschei continuă să se roage pentru moartea creștinilor și evreilor, inclusiv la Marea Moschee din Mecca sau la Moscheea Profetului din Medina".

Cartea are un ton deprimant, însă el reflectă realitatea, afirmă Charisma News. Analizând ţară după ţară, autorii enumeră problemele cu care creștinii se confruntă în fiecare zi, atrăgând atenţia asupra faptului că povestea lor este cel mai adesea una tristă, aceștia fiind răniţi, oprimaţi, atacaţi fără cruţare și, nu de puţine ori, martirizaţi.