Povestea unui cuplu despre practicile îngrozitoare ale Scientologiei

2363

Într-un interviu pentru ABC, Tanja şi Stefan Castle povestesc despre cum este să fii căsătorit în Biserica Scientologică şi cum au îndurat ani de izolare şi muncă forţată ca pedeapsă pentru că nu au vrut să divorţeze.

Tanja şi Stefan s-au întâlnit şi s-au căsătorit în secta de elită a bisericii, „Sea Org”. Amândoi fuseseră crescuţi de mici în biserică şi credeau că ştiu la ce să se aştepte, dar s-au înşelat.

Timp de 13 ani Tanja a fost secretara liderului de top al bisericii, David Miscavige, un foarte bun prieten al actorului Tom Cruise şi chiar cavalerul său de onoare. În timp, Stefan a căzut din graţiile liderului, deoarece nu îi mai convenea faptul că Tanja ajunsese să fie mai mult secretara lui Miscavige decât soţia lui.

Prin urmare, lui Tanja i s-a cerut să rupă legăturile cu Stefan şi să divorţeze. „Fără pauză, pentru ani şi ani, mi s-a spus ce om rău era, de-a dreptul diabolic, soţul meu”, spune ea în interviu.

Timp de patru ani Stefan a fost trimis la un centru de reabilitare al bisericii, despre care foşti adepţi ai bisericii spun că era mai degrabă un lagăr de muncă, unde erau trimiși ca pedeapsă pentru neascultare.

„Se muncea până în noapte. De mai multe ori am stat treaz cinci zile la rând”, îşi aminteşte Stefan, care după timpul petrecut în tabără a părăsit biserica.

Când Miscavige a aflat că Tanja vorbea în secret cu soţul ei, i-a confiscat telefonul mobil şi a trimis-o să trăiască într-o zonă izolată a clădirii internaţionale a bisericii din California. Acolo era păzită non-stop şi primea mâncare direct de la garda de corp.

După o încercare de evadare eşuată, Tanja şi Stefan au pus la cale un plan care în sfârşit a funcţionat. În 2006, după şapte ani de separare forţată, erau în sfârşit din nou împreună.

Biserica Scientologică a negat povestea cuplului.

Foto: captură ecran YouTube