Rinichiul unui băieţel evreu salvează viaţa unui băieţel palestinian

12

Un băieţel palestinian a primit o nouă şansă la viaţă în cursul zilei de duminică, după ce a primit un rinichi al unui băieţel israelian. Operaţia arată că, în ciuda tensiunilor la vârf, cele două popoare colaborează bine şi reuşesc să aducă viaţă în mijlocul unui război care produce tot mai multe victime.

Băieţelul palestinian de 10 ani făcea dializă de la trei ani şi se afla pe lista de aşteptare pentu un rinichi compatibil. Salvarea a venit din partea unei familii israeliene, al cărei fiu a intrat în coma, după căderea de la etajul doi al unei clădiri.

Astfel, necazul unei familii s-a transformat în binecuvântare pentru altă familie. „De obicei, când auzim despre Israel, este vorba despre conflictul din care facem parte. Dar vrem ca oamenii să afle că există o colaborare foarte bună între Israel şi Autoritatea Palestiniană, în special în cazurile care implică copii", a declarat medicul Efrat Harlev, asistent al directorului de la Schneider Children's Medical Center, singurul spital din Israel care face transplanturi la copii.