Lideri creştini atrag atenţia asupra spiritualităţii la modă

52

„A fi spiritual este la modă", afirmă Dr. Jonathan Lamb, conducătorul organizaţiei Langham Partnership International, citat de Christian Post. Dr. Lamb confirmă însă că, în ciuda faptului că foarte mulţi oameni sunt fericiţi să se declare spirituali, în lumea noastră vedem mai degrabă „o spiritualitate confuză". Afirmaţia a fost făcută la convenţia biblică Keswick din Anglia care se desfășoară luna aceasta. Organizată anual din 1875, convenţia a atras și anul acesta sute de lideri evanghelici.

    Tema generală a convenţiei este înnoirea relaţiei cu Christos ca reacţie la plaga spirituală pe care o resimte Occidentul, ai cărui locuitori se declară creștini în general prin prisma naţionalităţii, a culturii, a legăturilor de families au a tradiţiilor.

    „Nu vreau să credeţi că a fi creștin înseamnă o robusteţe doctrinală și eliminarea cu desăvârșire a emoţionalului sau a experienţei mistice a lui Dumnezeu. Spun doar că a căuta experienţe spirituale în afara Evangheliei, în afara mijlocirii lui Christos, în afara relaţiei de împăcare cu Dumnezeu poate deveni, în fapt, o idolatrie, un păgânism care eludează crucea", a mai afirmat Dr. Lamb, care nu s-a ferit să atragă atenţia deopotrivă asupra flagelului căzut peste societatea occidentală, caracterizată mai degrabă de „ortodoxie uscată", lipsită și „secătuită de seva spirituală".

    Un alt vorbitor în cadrul convenţiei, Dr. Don Carson, profesor de Noul Testament la Trinity Evangelical Divinity School din Deerfield, a atras atenţia asupra pericolului creștinilor de a căuta spiritualitatea de dragul spiritualităţii, fără Christos. Iar Jonathan Stephens, directorul Wales Evangelical School of Theology a reamintit celor prezenţi că elementul cheie de reînnoire a experienţei spirituale este întoarcerea la Scripturi.