Un an de închisoare pentru autorul filmului „Inocenţa musulmanilor”

15

Mark Basseley Youssef (cunoscut şi ca Nakoula Basseley Nakoula) a primit ieri o condamnare la un an de închisoare după ce a admis că şi-a încălcat regimul de libertate condiţionată, impus într-un dosar de fraudă bancară.

Tribunalul din Los Angeles a anunţat că Youssef fusese condamnat la 21 de luni de închisoare deoarece folosise peste 12 identitaţi false pentru a deschide 60 de conturi bancare. Eliberarea sa condiţionată includea interdicţia de a folosi computerul sau de a accesa internetul, condiţii pe care acesta le-a încălcat.

Youssef a devenit cunoscut din cauza unui film anti-Islam, care l-a prezentat pe Profetul Mahomed ca afemeiat şi pedofil şi care a condus la ample proteste în Orientul Mijlociu, soldate cu moartea ambasadorului american în Libia, Chris Stevens.

Totuşi, condamnarea la închisoare de ieri nu are nicio legătură cu realizarea filmului controversat. Cu privire la aceste acuzaţii, Youssef a fost arestat la sfârşitul lunii septembrie, dar nu s-a dat o condamnare. Deşi anchetatorii au probe că el este cel care a realizat filmul, nu se ştie încă cine l-a postat pe internet şi l-a distribuit pe Youtube.