Noi tratamente pentru cancer, prea puţini medici instruiţi

113

Un nou medicament care promite să contribuie la vindecarea cancerului prin „adormirea" celulelor canceroase, pentru a le opri răspândirea, așteaptă aprobarea autorităţilor de sănătate. Între timp, mii de pacienţi mor pentru că nu există suficienţi medici specializaţi în cele mai noi tratamente radioterapice.

Un nou medicament intră în lupta împotriva cancerului. Aflibercept a fost testat pe circa 1.400 de pacienţi, cu rezultate pozitive (bolnavii experimentând o prelungire „semnificativă" a vieţii). Medicamentul, despre care cercetătorii spun că ar putea fi folosit pentru mai multe tipuri de cancer, trebuie însă să obţină aprobarea autorităţilor europene înainte să fie comercializat pe piaţă. El este disponibil în soluţie perfuzabilă, administrată în 30 de minute, împreună cu chimioterapia. În SUA medicamentul se distribuie deja.

În același timp, mii de pacienţi bolnavi de cancer nu au acces la cel mai bun tratament disponibil pentru ei fiindcă nu există suficienţi doctori instruiţi pentru a administra aceste tratamente, susţine un raport guvernamental emis în Marea Britanie.

Potrivit statisticilor alarmante ale ţării occidentale, deși unul din patru bolnavi ar avea de câștigat de pe urma radioterapiei, doar 4 centre din cele 50 din Marea Britanie pot oferi tratamentul necesar, informează Daily Mail.