S-a dublat numărul bărbaţilor care mor de cancer

37

S-a dublat numărul bărbaţilor care mor de cancer, conform organizaţiei Cancer Research din Marea Britanie. Rata mortalităţii a crescut de la 4,5 la 15,2 decese la 100.000 de persoane, în ultimele trei decenii, anunţă BBC.

    Numărul bărbaţilor care mor de cancer s-a dublat faţă de acum treizeci de ani, spune organizaţia Cancer Research din Marea Britanie, citată de BBC. Potrivit informaţiilor, rata mortalităţii cauzate de cancer a crescut de la 4,5 la 15,2 decese la 100.000 de persoane, în ultimele trei decenii.

    „Mult prea des, bărbaţii lasă în seama partenerelor sau a mamelor grija de a le aminti să folosească o cremă înainte de expunerea la soare, să se protejeze cu o bluză şi o pălărie sau chiar să meargă la medic dacă observă modificări ale aluniţelor", a declarat Caroline Cerny de la Cancer Research.

    La nivel mondial, au murit din cauza cancerului 7,6 milioane de persoane, în 2008. Anunţul a fost făcut de Centrul internaţional de cercetări asupra cancerului, din cadrul OMS. Un procent de 63% dintre aceste decese au survenit în ţări aflate în curs de dezvoltare. Cele mai frecvente forme de cancer sunt cel pulmonar, de sân, colorectal, de stomac şi de prostată.

    Experţii estimează, pentru 2030, 13,3 milioane de decese datorate cancerului, anunţă Agerpres.