Arhitectură pentru Dumnezeu (GALERIE FOTO)

29

O recenzie publicată de Huffington Post face o trecere în revistă a principalelor puncte tari ale cărţii de arhitectură „Closer to God". Unul dintre redactorii cărţii, Lukas Feireiss, a strâns o colecţie de desrieri ale unor clădiri religioase care servesc drept exemplu al arhitecturii contemporane pusă în slujba unui scop divin.

Orizontul arhitecturii cuprinde o bună parte din însăşi istoria umanităţii, de la casele primitive făcute din lut, până la sistemele complexe de zgârie-nori, explică Feireiss în materialul ublicat de Huffpost.

„Trecând peste criteriul funcţionalităţii, cel mai important în arhitectură, avantaje precum accesul, capacitate mare, tehnicile de construcţie performante şi viabilitatea financiară nu mai sunt de ajuns,” adaugă redactorul. „Mai mult decât orice alt tip de construcţie, clădirile religioase sunt esenţiale prin ideea pe care o conţin, şi prin principiile abstracte care se materializează în formă şi conţinut,” a mai spus Feireiss.

Lăsând la o parte aceste valori spaţiale, care nu pot fi observate de la prima vedere, Feireiss subliniază că în cazul clădirilor religioase, este nevoie și de o coerenţă a spaţiului artistic şi de o delimitare clară a spaţiului social.

Sursa: Huffington Post