BBC: Vrăjitoarele din România promit răzbunare

136

Probabil pentru un englez, numele Brăţara Buzea nu este decât un nume complicat de pronunţat. Pentru românii care au auzit de autoproclamata regină a vrăjitoarelor, să-i citească numele în presa străină nu e tocmai onorabil.

Reţeaua BBC relatează despre ameninţările vrăjitoarelor in România, supărate de mama focului pe politicienii care au legiferat meseria de ghicitor şi au supus-o, prin urmare, impozitării.

"Mătrăgună otrăvitoare urmează să fie aruncată pe Dunăre şi vrăjitoarea-regină Brăţara Buzea va face o vrajă care implică excremente de pisică şi un câine mort," scrie BBC. O desfăşurare ocultă generată de hotărârea parlamentului de a impozita veniturile ghicitorilor, astrologilor şi vrăjitorilor, aşa cum se întâmplă în cazul oricăror alţi lucrători independenţi.

"Politicienii nu se uită la ei la cât de mult câştigă, la şmecheriile lor,"a declarat vrăjitoarea Alisia pentru Associated Press. "Ei fură şi apoi vin la noi să ne ceară să facem farmece împotriva duşmanilor lor," a mai spus Alisia.

"Noi chiar facem rău celor care ne fac rău. Vor să scoată ţara din criză folosindu-se de noi? Să ne scoată ei din criză, că ei ne-au băgat în ea," a acuzat Brăţara Buzea. Altă vrăjitoare vede însă în lege ocazia de a-şi deschide propriul "cabinet".

"Vrăjitoria," scrie BBC, "privită de cei mai mulţi europeni ca o superstiţie continuă să îi fascineze pe unii români."