Bill Gates donează 100.000 de dolari pentru o campanie gay

210

Co-fondatorul Microsoft Bill Gates a luat o poziţie clară de partea susţinătorilor drepturilor homosexualilor. Gates a donat nu mai puţin de 100.000 de dolari pentru a sprijini campania unei organizaţii de activism pro-gay.

Ca şi CEO-ul Microsoft, Steve Ballmer, Gates a donat suma în contul unei organizaţii care se opune unui referendum care ar putea duce la interzicerea căsătoriilor homosexuale în statul american Washington.

Zack Silk, managerul organizaţiei de activism a apreciat că donaţia „va conta enorm". E foarte important pentru noi să avem sprijinul liderilor din domeniul afacerilor şi al companiilor," informează AP.

Aceasta nu este prima ocazie în care un angajat din zona executivă a companiei IT face o donaţie mare pentru a sprijini drepturile homosexualilor. Potrivit Christian Post, Ric Weiland, unul dintre primii 5 oameni din Microsoft, a lăsat moştenire 65 de milioane de dolari mai multor organizaţii pro-gay. Weiland, la rândul său homosexual, s-a sinucis în 2006, după mai mulţi ani în care a suferit de depresie.