Cosmetice contrafăcute extrem de toxice pe internet

325

O britanică de 24 de ani a primit opt luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 3.000 de euro, după ce a fost prinsă vânzând pe internet farduri contrafăcute extrem de toxice. Femeia muncea în sistemul medical.

Folosind patru conturi de eBay, tânăra a vândut produse chinezeşti în valoare de 30.000 de euro, care imitau la perfecţie produsele unora dintre cele mai scumpe firme de cosmetice precum Lancome, MAC, Bobbi Brown, bareMinerals şi Benefit, relatează DailyMail.

Britanica oferea produsele cu numai 5 euro, când în magazine costau 35-40 de euro. Autorităţile au fost alertate de cliente nemulţumite şi, văzând cât de mic este preţul produselor, au bănuit că sunt cosmetice contrafăcute.

Nu numai că fardurile erau de foarte proastă calitate, dar erau extrem de toxice, având de trei ori mai mult plumb decât cantitatea legală. Printre efectele intoxicării cu plumb se numără afecţiuni la nivelul creierului, precum şi scăderea IQ-ului fetuşilor, în cazul clientelor însărcinate.

Tânăra a pledat vinovată, dar a spus că este „mai mult naivă, decât calculată" şi că nu a realizat că produsele pe care le vindea erau contrafăcute.