Ce informaţii personale colectează „negustorii” de date despre tine

149

Există informaţii despre aproape orice locuitor al Statelor Unite ale Americii, informează un raport întocmit de Lois Beckett, jurnalist la ProPublica.org.

Vorbim atât despre informaţii demografice (cum ar fi numele, adresa, vârsta sau educaţia) cât şi despre informaţii personale (de la pasiunile şi hobby-urile tale, ce anume ai cumpărat de la magazin şi până la cele legate de faptul că urmează să te căsătoreşti, că aştepţi un copil sau că vrei să îţi cumperi o casă).

Datele tale personale sunt vândute companiilor care mai apoi încearcă să îţi vândă produsele lor.

Toate informaţiile acestea sunt colectate de la magazinele de unde îţi faci cumpărăturile, spune Lois Beckett, oferind exemplul companiei Datalogix care adună date prin cardurile de loialitate oferite de magazine.

O parte dintre acestea sunt colectate prin reţelele sociale şi din activitatea ta online, de la nume şi oraşul în care locuieşti, până la informaţiile pe care le împărtăşeşti cu ceilalţi, interesele tale sau numărul de prieteni.

De asemenea, „negustorii" de informaţii îşi procură datele chiar şi din evidenţele guvernamentale şi alte informaţii făcute publice. Beckett oferă ca exemplu Direcţia pentru Automobile care ar putea vinde informaţii care să cuprindă numele, adresa sau tipul vehiculului pe care îl deţii unor companii care se ocupă cu colectarea datelor.