Copiii americani, în pericol de a fi vânduţi pe internet

321

Site-urile de specialitate au făcut ca astăzi să poţi vinde orice nu îţi mai trebuie. Din păcate, unii părinţi americani aleg să îşi vândă pe asemenea site-uri chiar propriii copii.

Săptămâna trecută, un bărbat care căuta pe site-ul Craigslist haine pentru bebeluşi a primit o ofertă inedită: 5.000 de dolari în schimbul unui băieţel de doar patru luni. Şi nu, aceasta nu este doar o excepţie.

La începutul acestui an, Misty Van Horn (22 de ani), din Oklahoma, a încercat să-şi vândă copiii printr-o licitaţie ce avea loc pe Facebook. Preţul pentru fetiţa de zece luni era „doar" de o mie de dolari, dar în schimbul unei sume de patru ori mai mari, era dispusă să-şi ofere şi fiul de doi ani.

Mulţi dintre copiii care ajung să fie vânduţi pe internet de părinţii biologici suferă de probleme comportamentale şi emoţionale, cărora părinţii – la rândul lor afectaţi emoţional – nu le pot face faţă. Copiii ajung adeseori în alte ţări, situaţie despre care autorităţile americane nu află niciodată sau mult prea rar.

Sursa: Radio Voice of Russia