Copilăria, spusă de copiii lumii şi jucăriile lor (foto-reportaj)

648

Timp de 18 luni, fotograful italian Gabriele Galimberti a lucrat zi şi noapte la un proiect denumit „Toy Stories" (Poveştile jucăriilor). Foto-reportajul surprinde copii din întreaga lume, alături de jucăriile lor preferate, şi descrie – într-un mod foarte uşor de înţeles – atât ataşamentul faţă de jucării, cât şi relaţiile dintre copil şi partenerii de joacă.

Surprinşi la vârsta la care cea mai importantă şi interesantă activitate este joaca, poate părea că toţi copiii sunt la fel. Dar ceea ce diferă în mod decisiv este felul în care copiii se joacă.

În ţările bogate, copiii sunt mai posesivi cu jucăriile lor, ceea ce face ca durata de timp în care aceştia permit unui alt copil sau adult să se joace cu ei să fie mai scurtă. În schimb, în ţările sărace, copiii interacţionează mult mai repede, chiar dacă un grup de copii sunt nevoiţi să împartă doar două sau trei jucării.

O altă diferenţă descoperită în modul de joacă este cea privitoare la puterea sau puterile reprezentate de jucării. În cele mai multe ţări în care există conflicte sau tensiuni de diferite feluri, jucăriile sunt învestite cu puterea de a-i apăra pe copii.

Intră în galeria foto pentru a vedea 15 ipostaze cu copii din întreaga lume şi jucăriile lor.