Cultura căsniciei ar putea salva economia Americii

48

Recuperarea economică a Statelor Unite este strâns legată de restaurarea culturii familiei tradiţionale, susţine un studiu recent publicat de Marriage and Religion Research Institute (MRR) din cadrul Family Research Council.

Niciuna dintre formele de coabitare nu are avantajele financiare ale căsătoriei, susţine directorul MRR, Patrick Fagan, citat de Washington Post. Acest atuu se manifestă vizibil atât pentru bărbaţi și femei, cât și pentru copii și poate fi extrapolat la nivelul întregii naţiuni, a mai spus Fagan.

Doar 5,8% dintre cuplurile căsătorite trăiau în sărăcie în 2009, se arată în studiul „Marriage and Economic Well-Being: The Economy of the Family Rises or Falls With Marriage." Cu toate acestea, bărbaţii implicaţi într-o căsnicie tradiţională câștigă, în medie, cu aproape 30 de procente mai mult decât bărbaţii necăsătoriţi.

Chiar și cuplurile formate din parteneri recăsătoriţi o duc mai bine decât cei care trăiesc în concubinaj, susţine Fagan, precizând că rata sărăciei scade cu 66% în cazul copiilor ale căror mame se recăsătoresc după divorţ.

„Dacă guvernul s-ar angaja să reducă rata divorţurilor cu doar 1%, contribuabilii ar putea economisi taxe în valoare de circa 1,1 miliarde de dolari anual," a declarat directorul MRR. Averea Americii și cultura ei sexuală „se ridică și se prăbusesc împreună," a conchis Fagan.