De ce sunt necesare doar 4 minute pentru ca doi oameni să se placă

1842

Unui bărbat şi unei femei care se văd pentru prima dată le sunt necesare doar patru minute pentru a decide dacă va exista o a doua întâlnire, spun sociologii de la Universitatea Stanford, care au descoperit şi ce anume face ca scurtul timp să fie decisiv.

Căutând să descopere în ce constă esenţa legăturii care se creează între cei doi, sociologii au pus pe locul al doilea factorii care sunt cunoscuţi că ar determina o legătură puternică între oameni, precum trăsăturile de caracter, însuşirile, experienţele, motivaţia, şi au evaluat numai comunicarea dintre cei doi.

Concluzia studiului a fost că în cele patru minute sunt esenţiale cuvintele spuse, modul în care sunt spuse şi cât timp vorbeşte fiecare dintre cei doi. Femeile au fost atrase de bărbaţii care foloseau cuvinte de apreciere („Bravo!”, „Mă bucur pentru tine!”) şi cuvinte care arată compasiune („Îmi pare rău!”). Bărbaţii s-au arătat atraşi de femeile care au împărtăşit experienţe personale.

În schimb, ceea ce a determinat ca respondenţii de ambele sexe să considere comportament nepotrivit este întreruperea conversaţiei sau adresarea prea multor întrebări.