Decizia unei mame-surogat, plătită să avorteze

557

Crystal Kelley a acceptat să fie mamă-surogat pentru un cuplu american care îi plăteau 2.222 de dolari pe lună pentru acest serviciu. Când au aflat că bebeluşul va avea probleme de sănătate, i-au oferit 10.000 de dolari să avorteze.

Totul a decurs bine până când la o ecografie a reieşit că fetusul avea abnormalităţi serioase. Temându-se că nu va avea o viaţă normală, părinţii i-au cerut lui Kelley să avorteze, întrucât contractul semnat de ea conţinea o asemenea clauză. Totuşi, Kelley a refuzat. Atunci, părinţii i-au oferit încă 10.000 de dolari să scape de copil. Deşi spunea că este împotriva avortului din motive morale şi religioase, a ajuns la concluzia că ar putea trece peste aceste motive dacă părinţii i-ar da 15.000 de dolari, dar aceştia au refuzat.

Kelly a hotărât să păstreze copilul şi de aici, lucrurile au degenerat din punct de vedere legal, fiind nevoită să se mute din Conneticut în Michigan, unde legea o considera mamă cu drepturi depline. Copilul s-a născut cu probleme serioase şi trăieşte acum cu părinţi adoptivi care mai cresc alţi copii cu nevoi speciale, scrie CNN.

Şi Kelley şi părinţii care au încheiat contractul pentru copil au fost criticaţi în presă pentru comportamentul lor, după ce au negociat preţul unei vieţi.