Doi tineri pun la cale un serviciu de taxi gratuit în București

105

„Ajutăm persoanele cu deficienţe locomotorii, vârstnicii cu probleme de sănătate, urgenţe medicale minore şi altele," a declarat Alex Bobes (23 de ani), unul dintre iniţiatorii proiectului.

Prima întrebare care ne trece prin cap când auzim de un astfel de lucru este: „De ce este gratis?" Răspunsul celor doi este simplu: „Pentru că se poate". Pe taxigratis.ro veţi găsi toate informaţiile necesare despre acest proiect „altruist", cum îl numesc chiar iniţiatorii săi, care și-au pus la bătaie mașinile personale și propriile venituri pentru a acoperi costurile. Pe site există chiar și o rubrică foto, cu ultimele persoane care au apelat la acest serviciu.

Taxigratis funcţionează deocamdată doar doar în Sectoarele 2 și 3, dar speră ca pe parcurs alţi oameni să se implice în acest serviciu și să-și mărească reţeaua. Din luna aprilie de când au început au primit circa 30 de comenzi, printre care și câteva false, motiv pentru care pe site se face apel la bunul simţ al oamenilor, care să îi contacteze doar dacă au o urgenţă.