O universitate bate recordul celui mai downloadat conţinut pe iTunes: 20 de milioane de fişiere

30

Open Universiy a anunţat un record mondial al downloadurilor pe iTunes: 20 de milioane de fişiere. Este vorba de numărul de materiale puse la dispoziţia utilizatorilr de către Universitate, în cadrul unui program de deschidere a cursurilor către publicul larg.

    Open University (OU) a anunţat un record mondial al downloadurilor pe iTunes: 20 de milioane de fişiere. Este vorba de numărul de materiale puse la dispoziţia utilizatorilor de către Universitate, în cadrul unui program de deschidere a cursurilor către publicul larg.

    "Metodele folosite de oameni pentru a învăţa se schimbă," explică Martin Bean, vice-cancelar al Open University.

    Începând cu anul 2008, universitatea specializată pe studii la distanţă a uploadat pe iTunes cursuri şi materiale auxiliare de studiu, inclusiv clipuri video, fişiere audio sau tutoriale. Dintre acestea, scrie BBC, cel mai downloadat curs a fost Franceza pentru Începători.

    Universitatea dispune acum de 525 de cursuri publicate pe Internet şi are 162.000 de studenţi înmatriculaţi online. Într-o singură zi, aproximativ 45.000 de studenţi ai OU se vor afla online pentru studiu.

    "E o foame mondială pentru învăţătură," conchide Peter Scott, directorul Insitutului Knowledge Media, de la OU.