Studenţii protestează la Ministerul Educaţiei

12

Ministerul Educaţiei va fi asaltat, în cursul zilei de luni, de studenţi din Bucureşti şi din alte centre universitare ale ţării. Aceştia reclamă eliminarea reprezentanţilor studenţilor din forurile de decizie ale mediului universitar.

„Dreptul de a avea acces direct în toate deciziile din cadrul universităţii este un drept fundamental pentru mişcarea studenţească, un drept câştigat de către studenţi în trecut. Nu vom permite nimănui să îl limiteze", a declarat Daniela Alexe, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), conform Mediafax.

La proteste sunt aşteptaţi să participe cca 400 de studenţi, susţine Cristina Ramona Fiţ, vicepreşedinte al ANOSR. Ieri, au sosit în Capitală studenţi din Iaşi, Timişoara, Galaţi, Constanţa, Petroşani şi Baia Mare, pentru a lua parte la proteste.

Studenţii sunt nemulţumiţi şi din cauza faptului că noua lege a educaţiei face obligatorie prezenţa la cursuri.

Protestele ANOSR au început din data de 28 februarie, când studenţii au purtat banderole pe care scria „protestatar". Studenţii sunt nemulţumiţi din cauză că protestele lor au rămas fără răspuns.