Sute de mii de absenţe de la şcoală, în două luni

23

Elevii din Bucureşti au făcut mai mult de 1.400.000 de absenţe în lunile septembrie şi octombrie, peste 60% dintre acestea fiind nemotivate. Cele mai multe absenţe le-au făcut elevii claselor a XI-a şi a XII-a.

Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, a declarat că numărul de absenţe ale elevilor bucureşteni este „îngrijorător". El a amintit că elevii pot să primească aviz de exmatriculare în cazul în care fac 20 de absenţe nemotivate, o altă formă de sancţionare fiind scăderea notei la purtare.

Absenteismul şcolar va fi redus pe parcursul anului şcolar 2011-2012 a anunţat Daniel Funeriu, Ministrul Educaţiei, cu câteva zile în urmă.

„Organizarea şcolilor este răspunderea exclusivă a autorităţilor publice locale, iar Ministerul Educaţiei are menirea de a stabili politicile generale. Modul în care se controlează absenteismul şcolar este la nivelul de organizare a şcolii, împreună cu autorităţile publice locale. Punerea în practică a acestor măsuri revine autorităţilor publice locale. Aici se va vedea diferenţa între primarii cărora le pasă de şcoală şi primarii cărora nu le pasă foarte mult de şcoală", a declarat Funeriu.

Surse: Mediafax, ziare.com