Fetele se simt presate să fie slabe mai mult de prieteni decât de media

63

Studii recente au demonstrat că prietenii au o influenţă mai mare în ceea ce priveşte dorinţa fetelor de a fi slabe decât modelele prezentate în media.

Astfel, cea mai puternică influenţă şi presiune în ceea ce priveşte aspectul fizic al fetelor şi în ceea ce ţine de dorinţa lor de a fi slabe îşi are originea în cercul lor de prieteni, afirmă o echipă de cercetători de la A&M International University, din Texas.

Cercetătorii au evaluat influenţa pe care o au, pe rând, expunerea la mass media şi grupul de prieteni, printr-o serie de teste care au fost repetate la interval de şase luni. Fetele au fost cântărite, măsurate şi întrebate dacă suferă de vreo tulburare alimentară sau ce părere au despre corpul lor. Concluzia a fost că presiunea socială, exercitată chiar în grupul de prieteni, a jucat un rol semnificativ mai mare decât articolele şi fotografiile ce înfăţişează tinere slabe, arată Inquisitr.

Studiile anterioare au arătat că Facebook şi alte reţele sociale pot fi mijloace de comunicare cu un risc crescut de comparaţie cu ceilalţi, provocând invidie.