Haina care schimbă vieţi: 20.000, pentru început

2041

Totul a pornit de la o studentă la design din Detroit, Veronika Scott, care marcată de numărul în creștere al oamenilor străzii care suferă din pricina iernii, a hotărât că trebuie să facă ceva pentru ei.

La cei 21 de ani ai ei, Veronika a creat The Detroit Empowerment Plan, hotărâtă să le ofere căldură celor 20.000 de oameni ai străzii din Detroit, printr-o soluţie pe care ea o putea gândi și realiza. Și așa a făcut.

Veronika a conceput „Element S” – o haină impermeabilă, care se autoîncălzește, şi care noaptea se transformă în sac de dormit. Mai mult decât atât, Veronika realizează hainele de acest tip cu ajutorul femeilor străzii cărora le plătește un salariu minim și le asigură hrana și cazarea. Ţinta planului studentei de 21 de ani este dublu: să ofere o slujbă acelor femei de pe stradă care o doresc și să producă în același timp haine speciale pentru a le oferi gratis celor care au nevoie de ele.

Banii necesari startului unui asemenea proiect au fost obţinuţi în urma mediatizării ideii geniale a studentei în presa locală. Apoi, spune Veronika, „am putut continua datorită ajutorului primit de la alţii. Am fost înconjurată de oameni mai inteligenţi ca mine, care se pricep la ceea ce fac și știu lucruri pe care eu nu le știu.” Pe 1 martie 2012, Veronika a prezentat pe blogul personal noul model de haină, care datorită îmbunătăţirilor aduse oferă și mai multă căldură. În plus, este mai practică, datorită culorii sale închise.