Îţi faci singur poze și le pui pe Facebook? Asta îţi poate strica relaţiile

298

Un nou studiu realizat de trei universităţi din Marea Britanie arată că dacă pui pe Facebook prea multe instantanee pe care ţi le-ai făcut singur („selfies"), o să ajungi să îţi alienezi prietenii.

„Frecvenţa crescută a publicării pozelor-autoportret, indiferent de scopul publicării, nu este doar un semn de narcisism, ci și unul de superficialitate în relaţii," arată studiul. În alte cuvinte, oamenii care pun constant poze cu ei, făcute de ei, pe Facebook, tind să aibă relaţii personale superficiale.

Studiul, realizat pe 508 utilizatori Facebook, cu o vârstă medie de 24 de ani, a rugat participanţii să dea o notă nivelului de intimitate și emoţie pe care îl primesc de la reţeaua lor online de prieteni, colegi, rude etc. Răspunsurile au fost comparate cu cât de des vedeau participanţii poze postate de aceeași oameni.

Rezultatele arată că pentru aceia din reţeaua de prieteni, care de fapt sunt doar cunoștinţe, pozele auto-portret sunt doar foarte iritante, în timp ce prietenii cei mai apropiaţi raportează un nivel crescut de sprijin emoţional pentru prietenii care postează des poze cu ei, scrie Time.