Jignită până la lacrimi de elevi, a primit 420.000 $ din partea internauţilor

466

Un videoclip filmat de un elev, în care o însoţitoare de autobuz de 68 de ani din SUA, este insultată până la lacrimi de elevii pe care trebuia să-i păzească în autobuz, a stârnit oprobiul internauţilor care cer ca vinovaţii să fie judecaţi penal. În plus, cei care au văzut videoclipul au reuşit să strângă 420.000 de dolari pentru ca Karen Klein, să poată să se pensioneze.

Filmul este atât de violent încât YouTube a trebuit să îl interzică, iar televiziunile să îl editeze. El a fost postat de unul dintre elevi pe Facebook, de unde a fost preluat de Reddit, unde un student canadian a dat peste el.

Elevi de 12, 13 ani o batjocoresc minute în şir, repetându-i că e grasă, săracă, că transpiră prea mult sau că are herpes. Un comentariu a fost dureros în mod special, pentru că i s-a spus că nu are familie deoarece toţi s-au sinucis pentru că nu vroiau să stea cu ea. Din păcate, fiul cel mai mare a lui Klein chiar s-a sinucis în urmă cu 10 ani, relatează CNN.

Cât timp a durat supliciul, Klein nu a reacţionat, se uita afară pe geam şi încerca să nu asculte insultele care veneau una după alta. Chiar şi acum crede în continuare că acei copii nu sunt răi în sinea lor, dar că atunci când se strâng mai mulţi, se pot întâmpla lucruri rele. Până la urmă a decis nici să nu depună plângere la poliţie.

Cu toate astea poliţia a deschis o anchetă şi toţi copiii care vor fi găsiţi vinovaţi vor avea de înfruntat pedepse disciplinare. Unii dintre copii au vorbit cu poliţia de bunăvoie, şi-au cerut scuze doamnei Klein şi au promis că nu vor mai face asta niciodată, faţă de nimeni. Părinţii au fost şocaţi la vederea videoclipului, şi-au cerut scuze pentru comportamentul copiilor şi au promis să ia măsuri disciplinare.

Videoclipul a stârnit o întreagă mişcare de solidaritate pe internet, începută de studentul canadian Max Sodorov care l-a descoperit şi a început o strângere de fonduri pentru a face ceva frumos pentru Klein.

„Am făzut filmuleţul şi mi-a venit ideea să o ajut", a declarat studentul pentru LA Times. „Cea mai bună idee mi s-a părut să strâng suficient de mulţi bani pentru a-i oferi cea mai frumoasă vacanţă din viaţa ei".

Apelul său a fost postat pe site-ul dedicat strângerii de bani pentru cauze caritabile Indiegogo. Până vineri s-au strâns 420.000 de dolari, suficienţi bani pentru ca Klein să poată să se pensioneze liniştită, a mai completat Sodorov.

Întrebat de ce a avut atât de mult succes această campanie, Sidorov a răspuns: „Din cauza acelor derbedei. Acesta este adevăratul motiv. Oamenii simt nevoia să-i apere pe cei aflaţi în inferioritate şi de aceea s-au implicat. Eu am avut o idee bună, însă alţii au preluat-o şi au extins-o".