O dezbatere despre compasiune antrenează 300 de adolescenţi englezi

77

Nu mai puţin de 300 de adolescenţi vor explora capacitatea umană de a empatiza, în cadrul unei conferinţe dedicate altruismului, care va avea loc, în luna noiembrie, la Londra.

În spatele evenimentului se află organizaţia caritabilă Mind with Heart, ai cărei reprezentanţi spun că se centrează pe promovarea compasiunii printre adolescenţi. Organizaţia recent înfiinţată a anunţat că evenimentul pentru adolescenţi va fi precedat de o conferinţă de două zile, pe aceeași temă, dedicată de data aceasta angajaţilor din domeniul sănătăţii și al educaţiei.

„Adolescenţii au nevoie să își dezvolte propriile convingeri cu privire la felul în care vor să se raporteze la ei înșiși și la ceilalţi, iar acest eveniment le va da prilejul să interacţioneze cu o gamă largă de perspective," a explicat Vinciane Rycroft, co-fondator Mind with Heart, pentru PostitiveNews.

Unul dintre invitaţii evenimentului, dr Tania Singer, este neurolog și specialist în empatie la institutul Max Planck pentru Știinţe Umane privind Cogniţia și Creierul, din Germania. Medicul și-a propus să le transmită adolescenţilor că deși „compasiunea este un dat al fiecărei fiinţei umane, formele mai înalte ale compasiunii (nu sunt înnăscute, ci) trebuie cultivate."