La 74 de ani luptă pentru oamenii din Juarez

52

Guadalupe Arizpe De La Vega este o bunică în vârstă de 74 de ani care se luptă să menţină un spital în oraşul Juarez, unul dintre oraşele mexicane cu cea mai mare rată a infracţionalităţii. Peste 900 de persoane sunt tratate zilnic în „Hospital de la Familia".

„Este foarte, foarte important să ţinem deschis acel spital, asigurând servicii de calitate" oamenilor din Juarez. „Pentru că este speranţa lor", susţine Guadalupe, conform CNN.

Guadalupe a fondat „Hospital de la Familia" în urmă cu 3 decenii, spitalul fiind o organizaţie nonprofit destinată celor care au nevoie de tratament medical şi care nu îşi permit să plătească serviciile medicale. Oraşul Juarez, unde se află spitalul, a devenit scena confruntării dintre cartelurile care se ocupă cu traficul de droguri. Doar în 2010, au fost ucise peste 2.000 de persoane în acest oraş, ca urmare a conflictelor dintre traficanţi.

„Spitalul nostru nu a fost atins. Medicii noştri nu au fost răpiţi. Credeţi-mă, asta e o minune de la Dumnezeu", susţine Guadalupe.

Femeia locuieşte în Del Paso, Texas (SUA), însă vizitează spitalul din Juarez de câteva ori pe săptămână pentru a se asigura că lucrurile merg bine. A fost martoră la scene sângeroase, iar într-o anumită ocazie a văzut un cadavru decapitat. A decis să se mute în El Paso după ce familia ei a fost ameninţată. În ciuda acestor dificultăţi, septuagenara nu renunţă la preocuparea sa pentru binele cetăţenilor din Juarez.

(Foto: tiempo.com.mx)