Locuitorii din New York consideră că musulmanii trebuie supravegheaţi

116

Mai bine de 8 din 10 new-yorkezi sunt de părere că după atentatul din 11 septembrie 2001, măsurile de supraveghere a musulmanilor luate de poliţie și serviciile antitero au fost eficiente împotriva terorismului.

În New York, New Jersey, Connecticut şi Pennsylvania poliţia a supravegheat timp de mai mulţi ani comunitatea musulmană, chiar şi în moschei sau în universităţi. Dintre cei intervievaţi, 58% consideră că poliţia a acţionat în mod corespunzător cu musulmanii.

Totuși, dintre new-yorkezii care cunosc personal musulmani, 63% au o părere favorbailă despre ei, iar 72% afirmă că islamul este o religie paşnică. Chiar și între cei care nu cunosc musulmani, procentele la cele două întrebări de mai sus, rămân mari: 54% au o opinie favorabilă despre Islam și 65% consideră islamul o religie pașnică.

Șeful poliţiei new-yorkeze și primarul au fost criticaţi în ultimele săptămâni de către organizaţiile de apărare a drepturilor civile, pentru supravegherea de către poliţie a comunităţii musulmane. Cei doi au explicat că poliţia nu a făcut nimic ilegal.

Sondajul Quinnipiac a fost realizat pe un eşantion de 964 de new-yorkezi şi prezintă o marjă de eroare de 3.2%.