După 244 de ani, Enciclopedia Britannica nu va mai fi tipărită

26

Într-o epocă dominată de publicaţiile online, cea mai veche enciclopedie de limbă engleză nu va mai avea o ediţie tipărită.

Enciclopedia Britannica, care este tipărită de 244 de ani fără încetare, de la apariţia ei în 1768, în Edinburgh, Scoţia, opreşte publicarea ediţiilor tipărite şi pune la dispoziţie versiuni digitale.

Motivele care au condus la această decizie sunt imposibilitatea de a integra generoasa bază de date digitală în ediţia printată şi necesitatea actualizării rapide şi frecvente, care poate fi realizată doar online, a declarat Jorge Cauz, preşedinte al Encyclopaedia Britannica, Inc. pentru Reuters.

Enciclopedia a fost publicată în zeci de ediţii şi a fost vândută în peste 7.000.000 milioane de exemplare, care au înregistrat în mii de articole realizările omului în domenii de interes ca arta, ştiinţa, religia şi descoperirile de orice fel.

În timp ce ediţia printată de colecţie, ce apare la fiecare 2 ani şi conţine 32 de volume costă peste 1.000 de euro, un abonament online va costa aproximativ 53 de euro pe an, iar o aplicaţie pentru telefonul mobil costă între 1,51 euro şi 3,79 euro pe lună.

Compania va continua să vândă ediţiile printate până la epuizarea stocului actual de 4.000 de volume.