Micul Mozart din Iaşi nu are bani pentru a pleca la Viena

55

Călin Calfa are doar 11 ani şi cântă la pian de la cinci ani şi jumătate. Este înzestrat cu ambiţie şi talent, ceea ce i-a atras porecla de „Micul Mozart“. Însă visul său de a cânta pe marile scene ale lumii este ştirbit de lipsa banilor pentru a plăti transportul şi cazarea pentru el şi părinţii săi.

Călin a fost invitat să cânte pe cunoscuta scenă a Filarmonicii din Viena de către Chung Lee, profesor de pian la Graz şi Tokyo, care l-a remarcat pe Călin Calfa încă din 2011, la un concurs de interpretare a unui clasic vienez la care elevul a obţinut locul I. La Viena, Călin ar urma să interpreteze Concertul „Rondo" de Mozart, alături de Filarmonica din Baden.

Totuşi, elevul în clasa a V-a la Colegiul de Artă „Octav Băncilă" din Iaşi riscă să nu poată onora invitaţia din cauza lipsei banilor, chiar dacă este unul dintre cei mai talentaţi pianişti ai României.

Pentru a participa la un concurs internaţional, familia lui Călin trebuie să pllătească aproximativ 2.000-2.500 de euro, care acoperă cheltuielile cu transportul, cazarea, închirierea pianului pentru repetiţii. Din partea statului român, lui Călin îi revine o bursă de merit de 28 de lei pe lună, „sumă pe care nu a mai primit-o din toamna anului trecut, din lipsă de fonduri", arată Adevărul.