News Corp. anunţă un nou cod de etică

19

Ca răspuns la acuzaţiile din scandalul interceptării telefoanelor, fondatorul News Corp. anunţă introducerea unui nou cod etic în imperiul său mediatic. Mass media se întreabă în ce măsură va conta o asemenea decizie.

Experţii consideră că decizia lui Murdoch este una așteptată și necesară în efortul de recâștigare a încrederii publicului. Bineînţeles însă, toată lumea se întreabă în ce măsură o asemenea decizie va fi și pusă în practică.

The Wall Street Journal și Fox News Channel, numele uriașe din imperiul lui Murdoch nu au dat nicio declaraţie vizavi de decizia anunţată de patron. În orice caz, rezultatul acestei mișcări a lui Murdoch este deocamdată unul de imagine. Nimeni nu poate măsura pe termen scurt efectele, dar presa internaţională consideră că decizia este de bun augur.

Istoria jurnalistică arată că alte scandaluri similare au avut ca efect o curăţenie serioasă la nivelul practicilor neetice în interiorul unor trusturi de presă. Cazul The New York Times, din 2003, este un astfel de exemplu.