O mamă își obligă fata de 14 ani să rămână gravidă în locul ei

3179

O americancă ce trăiește în Marea Birtanie și-a obligat fata de 14 ani să rămână gravidă, cu ajutorul unui donator de spermă. După șapte pierderi de sarcină, un bebeluș s-a născut când fata avea 17 ani.

Cazul a fost judecat la Înalta Curte luni. Conform judecătorului Peter Jackson, femeia a încropit acest plan după ce i s-a refuzat cererea de adopţie pentru al patrulea copil. Ea a obligat-o pe fata ei cea mai mare să își insemineze cu seringa spermă pe care o cumpărase de pe internet, de la o companie olandeză.

Tânăra a fost citată spunând că propunerea a șocat-o, dar a crezut că, dacă va accepta, mama ei o va iubi mai mult. Pe atunci avea doar 14 ani. „Mama mea este o persoană foarte determinată și nu lasă să-i stea nimic în cale dacă vrea ceva", a declarat tânăra, al cărei nume a rămas anonim.

Povestea a ieșit la iveală după ce personalul de la spitalul unde a născut tânăra a observat comportamentul bizar al mamei, care nu a vrut să o lase să alăpteze copilul, „pentru a nu se atașa de el". Spitalul a alertat autorităţile, iar bebelușul a intrat în sistemul de plasament. Mama fetei a primit o condamnare la cinci ani de închisoare, conform Christian Science Monitor.