O mamă salvează sute de sclave sexuale, căutând-o pe fiica ei

5328

Susan Trimarco era o simplă casnică din Argentina care avea grijă de familie şi rareori se uita la ştiri, până în ziua în care fiica ei a plecat pentru o programare la doctor şi nu s-a mai întors acasă.

Poliţia nu a ajutat-o aşa că femeia a început să investigheze pe cont propriu după ce a primit un pont că fata ei de 23 de ani fusese răpită şi obligată să se prostitueze. Trimarco a început să meargă din bordel în bordel căutând indicii care să o ducă la fata ei, dar căutarea a căpătat curând un al doilea obiectiv: să ajute pe oricine poate să iasă din acel mediu şi să înceapă o viaţă nouă.

Ce a început ca o campanie acum mai mult de 10 ani, s-a transformat într-o mişcare, iar astăzi femeia este mândră cu sutele de femei pe care le-a scos din reţelele argentiniene de prostituţie. În semn de recunoaştere, Departamentul de Stat al SUA i-a oferit premiul „Femei de Curaj” şi a primit şi o nominalizare la Premiul Nobel pentru pace.

Cu toate aceste onoruri şi după ani de explorare a pieţei de trafic uman, Trimarco tot nu a reuşit să îşi găsească fiica, pe Maria. „Trăiesc pentru asta. Adevărul trist este că nu am altă viaţă şi nu aş dori asta nimănui,” a declarat femeia, astăzi în vârstă de 58 de ani. Ea a crescut-o şi pe fiica Mariei, care avea doar trei ani când Maria a dispărut, scrie AP.

Eforturile lui Trimarco au dus la un proces împotriva a 13 persoane care ar fi vinovate în cazul fiicei sale, deşi nu există dovezi fizice în sprijinul acestei acuzaţii. Cu toate acestea, Trimarco a reuşit să strângă nu mai puţin de 150 de martori care să depună mărturie împotriva lor. Printre oamenii implicaţi s-ar număra şi oameni din forţele de poliţie şi chiar judecători. Procesul durează deja de un an, iar verdictul trebuie să fie pronunţat săptămâna viitoare.

Campania de căutare a fiicei sale a atras atenţia Departamentului de Stat care a finanţat o fundaţie cu numele fetei. Până în prezent, prin această fundaţie, au fost salvate mai mult de 900, victime ale traficului sexual. Trimarco spune că nu se va opri până când nu îşi va găsi fata, în viaţă, sau nu.

Foto: captură YouTube