Parlamentul European a decis că toate identităţile sexuale sunt egale în faţa legii

100

Ieri, membrii Parlamentului European au votat, în majoritate, în favoarea unui raport care îi cere Uniunii Europene să implementeze strategii pentru a combate discriminarea ce poate avea la bază preferinţele sexuale, handicapul sau etnia. Propunerea, care nu este legislativă, urmează să ofere protecţie homosexualilor şi cuplurilor de acelaşi sex la locul de muncă şi în societate, în ansamblul ei.

Raportul controversat, denumit „raportul Lunacek", după numele parlamentarului european austriac care l-a redactat — Ulrike Lunacek — a fost votat cu 394 de voturi pentru, 176 de voturi împotrivă şi 72 de abţineri. Parlamentarul susţine că o societate civilizată este judecată în funcţie de cum îi tratează pe minoritari, nu pe majoritari, prin urmare, UE trebuie să-şi actualizeze politicile vizavi de homosexuali.

Se pare că parlamentarii europeni nu au ţinut cont de opoziţia europenilor de rând faţă de acest raport. Autorul lui declarase că a primit aproape 41.000 de e-mailuri din partea unor persoane care se opun conţinutului raportului, iar alţi parlamentari europeni au primit alte 100.000 de mesaje de opoziţie, arată Life Site News.

În prezent, cetăţenii europeni sunt apăraţi de orice încercare de discriminare sexuală la locul de muncă, iar carta drepturilor fundamentale interzice discriminarea bazată pe orientarea sexuală. Dar Lunacek consideră că UE trebuie să facă mai mult.

Cu toate că propunerea lui nu este una cu putere legislativă, votarea raportului pune subiectul pe agenda următoarei Comisii Europene, care va intra în activitate după alegerile din luna mai. Comisia are puterea de a emite legi care să protejeze suplimentar homosexualii şi cuplurile gay şi care să le ofere acestora „drepturi şi privilegii speciale", argumentează Lunacek.

Criticii consideră însă că raportul nu este unul de bun augur. „Acesta este cel mai recent exemplu de demers al unor eurofili zeloşi care încearcă să-şi impună doctrina socialistă cu forţa asupra celorlalte state membre. Nici nu ne dorim, nici nu avem nevoie de a diviza societatea europeană, oferind drepturi şi privilegii separate unora sau altora", a declarat parlamentarul Nirj Deva, preşedinte al Comitetului Internaţional pentru Demnitatea Umană.