Parlamentul francez aprobă o lege împotriva hărţuirii sexuale

7

Parlamentul francez a votat marţi o lege care incriminează hărţuirea sexuală, răspunzând astfel unei probleme despre care mulţi spun că există de ani de zile în ţară, informează AP.

Noua lege stabileşte trei niveluri ale hărţuirii, între care cel mai grav nivel – hărţuirea comisă de un abuzator care are autoritate asupra victimei, de mai mulţi abuzatori, sau hărţuirea comisă asupra unei victime cu vârsta de sub 15 ani – se va pedepsi cu până la 3 ani de închisoare.

Adunarea Naţională a Franţei a aprobat legea după ce Senatul s-a pronunţat în favoarea ei în cursul aceleiași zile. Legea a fost promulgată la peste două luni după ce o curte judecătorească a desfiinţat prevederea anterioară, acuzând că aceasta este prea vagă și nu reușește să le protejeze pe femei.

Legislaţia acoperă acum hărţuirea comisă în universităţi, în context imobiliar și în timpul interviurilor pentru un loc de muncă. În prezent, chiar și actele unice de șantaj sexual vor fi considerate hărţuire, după ce, în trecut, doar actele repetate puteau fi catalogate astfel.