Spaniolii donează ovule şi spermă pentru a supravieţui

237

În ultimul an donaţiile de ovule şi spermă au crescut cu 30% în Spania. Tinerii se supun testelor şi intervenţiilor chirurgicale pentru a-şi putea plăti facturile. Unii dintre ei îşi vând chiar şi părul sau laptele mamar.

CNN urmăreşte povestea unei tinere care îşi donează ovulele pentru a-şi putea întreţine familia. Soţul ei este şofer de taxi şi ea face orice i se cere, de la curăţenie la manichiură, dar banii tot nu ajung. Însă pentru o singură donaţie de ovule este plătită cu 1.000 de euro.

Însă procesul este lung, dureros şi implică anumite riscuri. Pentru a nu pune sănătatea în pericol, nu se recoltează ovule de la aceeaşi femeie de mai mult de 6 ori. Însă multe dintre ele, după ce pleacă de o clinică de acest gen, se duc la alta.

Iar bărbaţii la fel. Odată acceptaţi ca donatori, bărbaţii pot să doneze spermă o dată pe săptămână timp de trei luni, primind câte 50 de euro de fiecare dată. Doctorii sunt şi ei surprinşi de numărul mare de donatori care vin la clinici, dar îşi dau seama că starea economică din Spania îi împinge pe majoritatea spre aceste sacrificii.