Populaţia lumii aproape de o explozie?

32

Populaţia lumii va atinge pragul de 7 miliarde, până la sfârșitul acestui an, indică un raport dat publicităţii de Organizaţia Naţiunilor Unite ieri, cu prilejul Zilei mondiale a populaţiei, informează Agerpres.

Potrivit previziunilor ONU, populaţia mondială ar putea crește cu încă un miliard până în 2023 situaţie care se va răsfrânge negativ asupra nivelului de trai. Specialiștii atrag atenţia că deja 925 de milioane de oameni suferă de foame, la nivel global.

Dacă previziunile potrivit cărora, până în 2050, populaţia pământului va atinge 9 miliarde de persoane, se vor adeveri, situaţia va fi critică. Paradoxurile există deja. „Avem destulă mâncare pentru a hrăni toată lumea şi, totuşi, un miliard de oameni suferă de foame. Bolile şi epidemiile continuă să se răspândească în pofida progreselor ştiinţei şi medicinei.Conflictele, războaiele şi cursa înarmărilor seamănă moarte şi suferinţă," a subliniat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Cea mai rapidă creștere a populaţiei se înregistrează în ţările în curs de dezvoltare, cărora le revine 95% din creşterea populaţiei pe glob. În viitorul apropiat, cel mai populat stat va fi India, în timp ce în ţările dezvoltate şi în Europa numărul populaţiei va continua să scadă.