Studiu: Azi, tinerii sunt mai singuri decât bătrânii

439

Singurătatea se întâlnește mai des în rândul generaţiei tinere, decât printre cei aflaţi la vârsta pensionării, arată un studiu din Marea Britanie, care dă vina pe schimbările modalităţilor de interacţiune între oameni, în ultimii ani. Unul din zece englezi se simte singur, arată raportul Fundaţiei pentru Sănătate Mintală, citat de BBC.

Unul din zece englezi se simte singur, arată raportul Fundaţiei pentru Sănătate Mintală, citat de BBC. Proporţia se păstrează la același nivel în dreptul tuturor segmentelor de vârstă. Organizaţia subliniază declinul simţământului comunitar și o creștere a orientării pe muncă.

Aproape 60% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18-34 ani au spus că se simt singuri des, sau uneori, în vreme ce doar 35% dintre persoanele cu vârsta peste 55 de ani au răspuns astfel.

Rezultatele studiului nu ţin însă cont de faptul că diferenţa dintre generaţii poate fi dată și de modul distinct în care este definită singurătatea, la cele două vârste. În plus, sondajul nu a luat în calcul și seniorii de 80 de ani, care sunt mult mai izolaţi decât pensionarii de 55 de ani, care se bucură activ de timpul liber.