Ruşii, mai hotărâţi ca niciodată împotriva paradelor gay

131

Curtea Supremă din Moscova a reconfirmat interzicerea organizării paradelor gay, într-un proces în care liderul comunităţii gay din Rusia a contestat hotărârea iniţială a tribunalului.

Curtea şi-a motivat hotărârea prin faptul că paradele gay ar provoca grave tulburări ale ordinii publice, în condiţiile în care majoritatea locuitorilor captalei ruse sunt în total dezacord cu astfel de manifestaţii.

Nikolai Alexeiev a ameninţat că va ataca decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Decizia vine ca urmare a unei solicitări de aprobare a organizării unei parade gay, făcute de Alexeiev la Primăria din Moscova. Primăria a refuzat cererea lui Alexeiev, iar instanţa nu doar că a respins solicitarea, dar a emis şi un ordin prin care interzice asemenea manifestaţii timp de 100 de ani.

Guvernul rus a început în acest an o campanie împotriva propagandei homosexuale. În Sankt Petersburg a fost aprobată o lege împotriva promovării homosexualităţii şi pedofiliei, pe care un grup de parlamentari doresc să o extindă la nivelul întregii ţări. Parade gay au mai fost interzise şi în 2006 şi în 2008, dar decizia aceasta este una definitivă pentru următorii 100 de ani, scriu jurnaliştii de la Russia Today.