Într-o zi, dr. Kelly Flanagan împreună cu soţia sa, părinţi a trei copii, căutau pe Google răspunsul la o întrebare. Nici nu a apucat să tasteze toată întrebarea că motorul de căutare i-a și afișat lista cu cele mai populare răspunsuri. Când a văzut ce conţine lista, Flanagan s-a înfuriat și a hotărât să facă ceva în privinţa asta.

Lista pe care i-o afișase Google era plină de articole cu sfaturi despre ce să facă femeile ca să îi ţină pe bărbaţi interesaţi în relaţie. Despre cum să fie sexy și senzuale, când să îi aducă o bere și când un sendviş și cum să îl facă să se simtă inteligent și superior. Flanagan, psiholog la o clinică din SUA, s-a înfuriat peste măsură, gândindu-se că fiica sa ar putea urma astfel de sfaturi luate de pe internet. În consecinţă a scris o scrisoare deschisă, pe care a postat-o pe blogul său și care a devenit în scurt timp virală.

„Draga mea plăcinţică,

De curând, mama şi cu mine căutam un răspuns pe Google. Pe la jumătatea întrebării, ne-a apărut o listă cu cele mai populare căutări din lume. În vârful listei trona întrebarea: „Cum să-l faci să rămână interesat de tine?”. Asta m-a șocat. Am răsfoit câteva dintre nenumăratele articole despre cum să fii sexy și să faci sex, când să-i aduci o bere sau un sendviş și despre căile prin care să-l faci să se simtă inteligent şi superior.

Și m-am enervat.

Micuţa mea, nu este, n-a fost şi nu va fi niciodată treaba ta să-l menţii interesat.

Micuţa mea, singura ta sarcină este să știi adânc în sufletul tău – în acel loc sigur care nu poate fi zdruncinat de respingere, pierdere sau ego – că ești demnă de interes. (Dacă vei putea să-ţi aminteşti că toţi ceilalţi sunt și ei demni de interes, bătălia vieţii tale va fi câștigată în cea mai mare parte. Dar asta este o altă scrisoare.)

Dacă te poţi încrede în valoarea ta astfel, vei fi atrăgătoare în cel mai important sens al cuvântului: vei atrage un băiat care este deopotrivă capabil de interes, dar și de dorinţă de a-și petrece viaţa investindu-l în tine.Micuţa mea, vreau să-ţi vorbesc despre băiatul care nu are nevoie să-i ţii tu interesul treaz, pentru că el știe că eşti interesantă.

Nu-mi pasă că îşi aşază coatele pe masă, atâta timp cât e absorbit de felul în care nasul tău se încreţeşte când zâmbeşti şi nu-și mai poate lua ochii de la tine.

Nu-mi pasă dacă nu poate juca golf cu mine, câtă vreme se joacă cu copiii pe care i-ai dăruit şi se minunează că îţi seamănă leit și că sunt grozavi chiar și când sunt enervanţi.

Nu-mi pasă dacă nu este interesat de bani, atâta timp cât își urmează inima și ea îl conduce întotdeauna înapoi la tine.

Nu-mi pasă dacă este puternic, atâta timp cât îţi oferă spaţiu să-ţi folosești forţa din inima ta.

Nu-mi pasă de felul în care votează, atâta timp cât se trezeşte în fiecare dimineaţă şi în fiecare zi te alege pe tine să ocupi locul de onoare în casa lui și în inima lui.

Nu-mi pasă de culoarea pielii lui, atâta timp cât pictează pânza vieţii voastre în culorile răbdării, ale sacrificiului, ale vulnerabilităţii şi ale duioșiei.

Nu-mi pasă dacă are o religie sau alta sau deloc, câtă vreme a fost crescut să aprecieze sacrul și să știe că fiecare moment al vieţii, și fiecare moment al vieţii cu tine este profund sacru.

În încheiere, micuţa mea, dacă o fi să dai peste un astfel de bărbat şi eu cu el nu vom avea nimic în comun, vom avea totuși în comun cel mai important lucru: pe tine.

Pentru că, la urma urmelor, micuţa mea, singurul lucru pe care va trebui să-l faci ca să-l «păstrezi interesat de tine» este să fii tu însăţi.

Al tău etern interesat bărbat, Tata”

Flanagan mai spune că această scrisoare a fost în primul rând dedicată fetiţei lui, dar nu numai. A fost dedicată soţiei lui, pentru curajul cu care și-a păstrat simţul valorii și pentru că întotdeauna s-a așteptat de la el să fie un tip de acest fel și nu a acceptat nimic mai puţin. A fost o scrisoare dedicată fiecărei femei pe care a întâlnit-o în cabinetul său și care nu a auzit vocea unui tată. A fost o scrisoare dedicată unei generaţii de băieţi, cărora trebuie să li se aducă aminte ce este cu adevărat important. „Ca fetiţa mea să găsească un partener de viaţă bun este esenţial că măcar unul din voi să descopere asta. Mă voi ruga pentru voi”, se încheie postarea lui Flanagan.