Cele mai plăcute emoţii molipsitoare

243

Unele stări și emoţii sunt pur și simplu contagioase și merită să te lași molipsit de ele, deoarece îţi pot alimenta sentimentul de fericire.

Fericirea celor din jurul tău este contagioasă, arată un studiu publicat în British Medical Journal. Fiecare prieten fericit îţi crește șansele de a fi la rândul tău fericit, cu nouă procente, susţin experţii într-un articol publicat de Edge. „Fericirea oamenilor depinde de fericirea celor cu care sunt conectaţi", conchid cercetătorii.

Să te abţii să zâmbești atunci când te afli în prezenţa unui grup de persoane care râd cu poftă este dificil, pentru că râsul este contagios, susţin cercetătorii de la University College London, citaţi de Live Science. Sunetele emise atunci când râdem și, în general, sunetele pe care le asociem cu stări pozitive, acţionează asupra unei regiuni cerebrale care ne pregătește mușchii feţei pentru a reacţiona în modul în care ne dictează respectivul semnal sonor. Același lucru se petrece și în cazul emoţiilor negative, dar efectul este mult mai slab. Poţi testa cât de contagios este râsul privind acest material video filmat într-un metrou și în care una dintre călătoare a răspândit „microbul" râsului și celorlalţi pasageri.

Nu în ultimul rând, optimismul celor din jur este molipsitor, potrivit unui raport din 2009 al Centrului de Cercetare pe Probleme Sociale. Persoanele optimiste sunt considerate „radiatoare" de bunădispoziţie, notează cercetătorii.